10 000 herlige kilometer

previous arrow
next arrow
Slider

I dag rundet Multistradaen 10 000 kilometer, og for noen herlige kilometer det har vært. I dag gikk turen til Hvittingfoss og Brufoss før jeg flyktet fra regnværet.

Jeg hadde en fantastisk sesong i fjor og hittil har det blitt mange fine turer i år. Kanskje ikke så mange som man skulle ønske, men likevel.

I dag bråbestemte jeg meg for en spontan tur på et par timer, og det er jo det som er så bra med å ha en slik kjøremaskin klar i garasjen. Normalt unngår jeg ofte motorveier, men i dag ville jeg ha litt luft i 110-sonen. Deretter ble det mange svinger.

Det er tydelig at mange er i ferd med å avslutte ferien for på kroa på Hvittingfoss var det plenty med bil, campingvogner og motorsykler. Jeg svingte innom, men var mer nysjerrig på de som står og fisker laks i Lågen. Pausen ble heller tilbragt i Brufoss, i fanastiske omgivelser.

Jeg så ingen som fikk noe, men det skal visstnok være tatt litt laks her i år. Jeg for min del avsluttet en kortvarig laksefiskekarriere for mange år siden. Jeg har ikke tålmodighet til å vente i timevis for kanskje å få noe. Da er det mye bedre å finne noen svingete veier, og være på «tivoli».

I Hvittingfoss (på vei mot Kongsberg) er det ofte folk som hiver seg utfor fjellet med en paraglider på ryggen. Jeg stoppet først der, men det var ingen i luften. En skjerm hadde landet, og det så ikke ut som det skulle bil noe mer aktivitet her med det første. Hvis noen kjører forbi her og har god tid anbefaler jeg en stopp for å se. Det må være et utrolig kick å kaste seg utfor å kjenne skjermen løfte en til værs. Kanskje litt som å kjøre motorsykkel.

Selv om ferien snart er over er det heldigvis mye igjen av sesongen. Til uka skal jeg kjøre en tur opp på hytta, og jeg tenkte jeg blant annet skulle være med på Trollrally i Fyresdal i slutten av august.

Meld deg på å få tilsendt nyhetsbrev