Årets første tur (se video)

hd-en

I går kunne jeg endelig med god samvittighet ta ut sykkelen av garasjen. Et øyeblikk jeg har ventet ufattelig lenge på. Det har vært relativt tørt på veiene i flere dager, og sykkelen har fått det stellet den fortjener. Vask, polering og nye oljer. Påsken er tidlig, men været har vært helt konge de siste dagene. Midt på dagen har jeg kunnet lese av opp til 12 grader på gradestokken i skyggen, midt på dagen.

Egentlig tenkte jeg bare en liten tur, men det ble faktisk nesten ti mil likevel. Med litt omvei satte kursen for Tønsberg, og jaggu var det ikke et par sykler parkert på brygga her. Solen tittet frem og folk satt ute på restaurantene bortover.

Videre ble det Nøtterøy med en liten stopp i Knarberg. I denne båthavna har jeg mange timer på brygga, på jakt etter krabber. Siden min farmor og farfar bodde her ute var jeg mye her som guttunge. Etter en liten strekk på bena bar det inn mot Tønsberg igjen før ferden gikk videre til Åsgårdstrand. Rett før Åsgårdstrand, nærmere bestemt Saltkopp skulle jeg skifte litt på plassering av kamera. Jeg skulle ta av kameraet jeg har på brystet, men greide å legge fra meg selen jeg fester kameraet til brystet med. Jeg merket først at dette da jeg nesten var hjemme. Da måtte jeg «dessverre» snu for å hente beltet.

Du lurer kanskje på om det var kaldt? Det ble litt kaldt på fingrene, men med god påkledning gikk det helt fint. Ah.. det er deilig å være i gang!