Årets vakreste eventyr

I skrivende stund ser jeg ut over havet fra et vindu i Andenes. Jeg har vært seks dager på veien og skal gjøre et forsøk på å nå Nordkapp.

Gutta boys: Jon Helge, Kåre, Erik, Hans-Petter og Tom fotografert litt nord for Reine i Lofoten.

Hans-Petter og jeg startet i Horten fredag 19. juni. Framme ved første overnattingssted på Dovre fikk vi besøk av Terje, Kåre og Erik som skulle fortsette ferden sammen med oss til Lofoten via Helgelandskysten. Neste dag møter vi Jon Helge i Orkanger, og senere Tom ute på vakre Stokkøya i Trøndelag.

Stokkøya var helt fabelaktig. På restauranten her ble det blåskjell og god hvitvin til middag. En dukkert i 14 grader ble det også for å kjøle ned varme kropper som hadde vært pakket inn i kjøredresser mesteparten av dagen.

Fram til nå har været vært helt upåklagelig og de første dagene var temperaturen på over 30 grader.

Fantastiske veier på vestiden av Andøya.

Fra Stokkøya kjørte vi videre til Sømna. I strålende solskinn viste Helgelandskysten seg fra sin mest praktfulle side. På svingete veier kjørte vi videre til Glomfjord, og dagen etter til Bodø hvor vi tok ferja over til Moskenes. Lofoten leverte også varene. Litt kjøligere riktignok, men slettes ikke kaldt.

I dag forlot jeg disse fantastiske karene som måtte vende forhjulene hjemover for å rekke jobb neste uke. Min ferd videre nordover gikk i dag mot Sortland og senere Andøya. Vel ute på Andøya valgte jeg fylkesvei 974 som går langs havet i vest.

Fyret i Andenes

Her har jeg aldri kjørt og dette ble en helt fantastisk opplevelse. Denne strekningen var så vakker at jeg måtte stoppe flere ganger. Etter å ha pasert Bleik kjørte jeg en snartur opp til Skarsteinsdalen for å se på den nedlagte militærleieren hvor jeg tjenestegjorde en gang for 33 år siden. Dette var et spesielt øyeblikk. Det var rart å se de forlatte bygningene hvor det en gang var full aktivitet.

Akkurat nå prøver jeg å samle inntrykkene før jeg i morgen skal samle nye. Jeg bor i en gammel og skakk leilighet med utsikt utover havet hvor jeg litt senere skal kunne se midnattsolen.

I morgen tidlig tar jeg ferja over til Gryllefjord i Senja. Derfra er planen å kjøre til Tromsø hvor jeg har planlagt en hviledag. Forhåpentligvis ser jeg Nordkapp-platået på søndag før jeg snur og kjører ned til Harstad hvor jeg skal være sammen med familien min en ukes tid før jeg kjører hjem.

Selfie foran forlegningen hvor jeg bodde i et år (1986/87).