Bedre kan det nesten ikke bli

lysefjorden-4-Edit

Jeg har i mange måneder tenkt på denne turen, og nå er det hele allerede over. Nesten litt tomt. Det ble tre, og ikke fire dager. Jeg droppet turen ut til Rosendal. Ikke fordi jeg ikke hadde lyst, men det været var meldt veldig dårlig vær på hjemreisedagen (fredag). Det er kjipt å kjøre nesten 50 mil i øsende regn. Derfor valgte jeg så sette kursen hjemover i går isteden. Selv om jeg ikke hadde lyst tror jeg det var et klokt valg. Selv om jeg har ok regntøy blir det kaldt over fjellet. I løpet av de rundt 100 milene, fordelt på tre dager, så jeg ikke en regndråpe. Ikke alltid skinnende sol, men oppholdsvær.

Alene

Det skal sies at jeg trives i eget selskap. Jeg forsøkte å få med noen kamerater på denne turen, men ingen hadde mulighet. Jeg er så heldig at jeg jobber som lærer og har lang sommerferie. Siden kona mi jobber noe lenger falt det naturlig for meg å legge denne turen til en uke hvor hun fremdeles var på jobb. Å være på tur alene gir også et eget perspektiv på det å reise. Vi er alle sosiale vesner, og det er spennende å komme i kontakt med andre. Det var ikke så veldig mange jeg pratet med underveis, men noen motorsyklister kom jeg i snakk med. For eksempel kom jeg i prat med en kjørelærer og hans elev i Byrkjedalen over en kopp kaffe. Mc-folk er alltid hyggelige folk.

Nye oppdagelser

Jeg har gjennom årene reist mye på kryss og tvers i Norge. Noe jeg aldri blir lei av. De siste årene har det ikke blitt så mye. Da jeg jobbet som fotograf, og senere journalist ble jeg sendt rundt om kring i landet, hvilket jeg alltid satte pris på. Og det er kanskje dette jeg savner aller mest i min nåværende jobb som lærer.

Selv om jeg har sett mye av dette vakre landet har jeg ikke sett Lysefjorden før. Hvilket var helt fantastisk, og siden det var første gang måtte jeg få med det obligatoriske. Ørnesvingene ned til Lysebotn, og en tur opp på Preikestolen måtte jeg få med.

I Lysebotn var det en basehopperfestival, og nede fra fjorden kunne man se mennesker som små prikker som kastet seg ut fra Kjerag.

lysefjorden-26 lysefjorden-22-Edit lysefjorden-5-Edit lysefjorden-2-Edit lysefjorden-8-Edit lysefjorden-11-Edit lysefjorden-19-Edit image

Preikestolen

Den Norske Turistforening (DNT) beregner to timer å gå opp til Preikestolen fra Preikestolhytta som jeg overnattet på. Dessverre er jeg anlagt sånn at slike tider kan presses, så jeg satte av gårde til fots i et forrykende tempo. Temperaturen lå på rundt 20 grader og i kortbukse, t-skjorte og fjellstøvler halverte jeg nesten den estimerte tiden. Med andre ord: – Det ble en god treningsøkt. Akkurat som over Besseggen kryr det av folk som vil få med seg den spektakulære utsikten. Busslaster med kinesere og andre utlendinger valfarter opp til platået. Ikke alle er like godt skodd og kledd, og formen er svært variert på deltakerne. Det vil si at jeg måtte passere en god del mennesker både opp og ned.

Heftige veier

Jeg har sagt det tidligere: – Multistradaen er en fantastisk sykkel. I tillegg til at jeg sitter komfortabelt er denne som skapt for slike veier. Det ble mange smale og svingete veier og på vei hjem ble det for kjedelig å kjøre E 134. I Edland tok jeg av og la turen om Arabygdi og ned til Rauland. Derfra kjørte jeg over Øyfjell til Nutheim. For dere som kjenner disse veistrekningene er det ikke mange rette strekninger her. Her får man virkelig brynet seg på svinger – og til tider – dårlig underlag. En ting er i hvert fall sikkert: – Jeg har funnet den ideelle sykkelen til mitt bruk!

 

One thought on “Bedre kan det nesten ikke bli

  1. Takk for en fin reisebeskrivelse. Min kone og jeg samt stesønn med kjæreste hadde samme opplevelse på Prekestolen. Vi bor i Oslo og Tønsberg og kjørte etter Prekestolen via Hardanger og Eidfjord ,Måbødalen og hjem.Det ble en runde fra dør til dør på 1184 km. Jeg skal få med meg Lysefjorden i år håper jeg. Jeg støtter din uttalelse om Mts 1200s en fantastisk sykkel. Jeg har hatt Mts ( 4 stk) siden jeg kjøpte min første i 2007. Har nå en 2015 og er superfornøyd. Vi er ellers medlemmer av Mcek og håper å se deg/dere på Trolltreffet i August.
    Hilsen
    Leif

Comments are closed.