Blir like glad hver gang

I går fant jeg nok en ny grusvei i mitt eget fylke. Jakten på grusveier blir en berikelse på flere måter.

Turen gikk til Kodal for å kjøre Heiaveien. En ganske lang grusstrekning med både svinger og bakker. Jeg har forsøkt å finne denne veien en gang tidligere. Den gang prøvde jeg å kjøre inn fra Langevann i Andebu, men møtte da et skilt om at all motorisert ferdsel var forbudt. Slukøret måtte jeg da snu og sette kurs for Horten igjen. Det er alltid bittert å ikke nå målet man har satt seg, og på vei hjem gjorde jeg nok et forsøk på å nå veien. Jeg nådde heller ikke da målet, men fant noen kilometer med annen morsom grusvei. På kartet heter denne veien Trolldalen. Veien endte til slutt opp i to hjulspor og inn på et gårdstun. Heftig! For sikkerhets skyld snudde jeg før jeg kom til gården i tilfelle gårdeieren ikke liker forbipassrende motorsykler. På kartet ser det ut til at veien ender ut på 306 over til Hvarnes.

En svært fornøyd sjel etter å ha funnet Heiaveien. Gleden ble så stor at strekningen ble kjørt fram og tilbake. Det ble litt sein middag denne kvelden.

I går derimot nådde jeg målet om å finne Heiaveien. Jeg ble tipset om denne veien av en kar som kommenterte et annet blogginnlegg som jeg hadde linket til på Facebook. Jeg har begynt å sette meg inn i kartprogrammet Base Camp fra Garmin, og med hjelp av dette programmet plottet jeg inn veien via Vidaråsen i Andebu. Veien over Vidaråsen har jeg heller aldri kjørt, og før jeg omsider traff Heiaveien ble det mange fine kilometer med smale svingete asfaltveier.

Heiaveien starter etter man har kjørt et godt stykke inn på Hvidtsteinveien fra Kodal. Grusveien er velpreppet med hardt underlag. Her finner du svinger og bakker, og et godt stykke inn på veien passerer du Heisetra. Ei seter jeg aldri har hørt om. Jeg hadde kun noen timer til rådighet og stoppet ikke her for å sjekke hva setra har å by på, men hit skal jeg jo tilbake. Jeg målte ikke strekningen med grus, men denne veien ender også ut på 306.

Lite ante jeg om stedene jeg de siste månedene har funnet. Jeg kjenner stor glede med å oppdage nye steder i Vestfold og Telemark. En liten kveldstur- noen få kilometer hjemmefra.

Jeg har fått flere tips, og skal sjekke ut disse i løpet av sommeren. Har du et tips om en fin grusvei i nærheten? Gjerne en skikkelig dårlig en. Skriv en kommentar i kommentarfeltet nedenfor.