En endelig bekreftelse

gaustadtoppen
Det ble litt kjølig over fjellet, men det var lite vind. Fremdeles ligger det mye snø.

Det har vært mye tung tankevirksomhet i forbindelse med MC-bytte. I dag fikk jeg imidlertid en solid bekreftelse at dette var et riktig valg. Årsaken er til at jeg måtte tenke annen type sykkel er som kjent en kranglete rygg. På den gamle HD-en greide jeg til slutt ikke å kjøre mer enn en halv time før det kjentes i ryggen. I dag kjørte jeg 35 mil med kun et par nødvendige små stopp uten å kjenne noe som helst ubehag. Sittestillingen er perfekt, og for en sykkel.

Ny Ducati from Rolf W. Marthinsen on Vimeo.

Turen gikk fra Horten over Kongsberg, Notodden og til Tuddal. Herfra gikk turen videre over Svineroi ved foten av Gaustadtoppen. Etter å ha kommet ned av fjellet igjen kjørte jeg på østsiden av  Tinnsjøen mot Hovin, gjennom Jondalen til Kongsberg og så hjem. Det var litt kjølig da jeg kjørte hjemmefra, og da jeg kom til Notodden måtte jeg ta på meg en litt tykkere genser under kjørejakka. Hvilket jeg ikke angret på da jeg kom opp på fjellet. Temperaturen krøp nemlig helt ned til seks grader et par steder på vei over. Da var det også godt å ha varme i håndtakene.

På denne turen fikk jeg testet sykkelen på flere forskjellige underlag. Demperne på denne sykkelen er bare helt rå, og med kjøremodusene man kan velge er ingen underlag som føles ubehagelig. Sittestillingen er helt perfekt og kåpa beskytter godt mot vind ved høy hastighet. Det er også utrolig deilig å ha en så sprek motor med stort dreimoment mellom beina. Sykkelen føles lett og gjør nøyaktig det man forventer. Jeg er strålende fornøyd. Gleder meg til mange turer denne sommeren.