Endelig i gang igjen

telemark_6

Nå er det lenge siden det er blitt postet noe på denne siden. Grunnene til det er flere. Det er mye som skal plottes inn i de ferieukene man har om sommeren. Men, rett før jeg skulle dra til Island, i slutten av juni, greide jeg å pådra meg nok en prolaps i ryggen. Hvilket har resultert i at jeg har måttet tilbringe x-antall dager vannrett på sofaen. Men, nå er jeg heldigvis i gang igjen.

Jeg har kjørt noe småturer og kjenner ikke noe smerter når jeg kjører, derfor bestemte jeg meg  for å ta en litt lengre tur i dag. Det ble 32 mil, hvilket funket perfekt.

Jeg pakket litt mat i toppboksen, og satte kursen først mot Skien, via Siljan. Her er det flotte mc-veier med mye svinger. Fra Skien kjørte jeg videre mot Ulefoss, så videre til Vrangfoss hvor det ble en liten rast. Varm eplekake og kaffe med utsikt mot slusene her var helt perfekt. Mens jeg satt der og nøt tørt og vått ble turbåten Telemarken sluset opp. Jeg skjønner at det må være et spesielt syn for turister som tar seg hit. Å se slusevaktene styre slusene manuelt er ikke dagligdags. Jeg har padlet kajakk ned dette vassdraget for noen år siden, hvilket kan anbefales. Jeg har også padlet Dalslands kanal og Trollhetta-kanalen i Sverige. Der styres slusene med hjelp av hydraulikk. Lurer på om det er noen andre steder i Nord-Europa som betjener slusene manuelt?

telemark_3
Å være slusevakt må gi god trening.

Fra Vrangfoss fortsatte jeg ferden mot Lunde, og deretter Bø. Her ble det en liten bensinstopp før jeg fortsatte over fjellet og ned til Notodden. Denne veien er også fin for oss som liker å ligge godt nedpå i svingene. Fra Notodden fortsatte jeg mot Kongsberg, men nå begynte sulten å melde seg. Det er sjeldent jeg har hatt med matpakke, men det skal jeg gjøre oftere. Det ble en stopp på Meheia for litt mat. Jeg synes det er deilig å sitte på en rasteplass, se på trafikken og spise. Her kom jeg i prat med et par som kjørte bil med campingvogn. De hadde vært på contry-festival i Seljord og var på vei til Hokksund. De to fortalte at de også kjører motorsykkel, men i år var det mer praktisk med campingvogn. Selv om vi ikke alle er like er mc-folk alltid hyggelige folk. Fra Kongsberg valgte jeg å kjøre over Darbu og Eidsfoss. Her er det mindre trafikk og flotte svinger.

Omtrent ved Eidsfoss merket jeg at det er lenge siden jeg har kjørt så langt. Jeg begynte å bli litt øm i bakenden, men heldigvis merker jeg -etter endt tur- ingen smerter i ryggen. Jeg kan nok ikke få sagt det ofte nok. Jeg elsker Multistradaen min.

Klikk på et av bildene under for å få opp bildegalleri:

telemark
Første stopp i Ulefoss for en litet titt.
telemark_5
Ved Lunde var den legendariske gamle turbåten Henrik Ibsen akkurat i ferd med å forlate siste slusekammer, på vei til Dalen.
telemark_4
Varm eplekake og is ved Vrangfoss kan anbefales.
telemark_3
Å være slusevakt må gi god trening.
telemark_2
Telemarken på vei opp til det siste slusekammeret.
telemark_1
Min italienske venn tar seg bra ut foran slusene i Vrangfoss