Et land for spesielt interersserte

Av og til undres jeg over hvorfor vi fremdeles bor i dette landet. La oss innrømme at dette er et land for spesielt interersserte. I sju – åtte måneder går vi å venter på at det skal være levelig å være utendørs.

Ifølge kalenderen skulle det vært vår en god stund allerede. Etter siste snøværet denne måneden satte jeg ut tomatplanter jeg hadde sådd inne.

Det er idyllisk på Verdens Ende når det er vindstille og kveldssola skinner.

Disse har ikke grodd så mye som en millimeter. Kanskje ikke så rart når de mesteparten av tiden har stått i dusjen. Når vi snakker om mai, burde vi motorsyklister være på veien daglig. Jeg vet ikke eksakt hvor mange kilometer det har blitt på telleren hittil i år, men det er ikke mange.

Men, i går gikk jeg å trippet på jobben og etter middagen fikk jeg endelig anledning til å ta ut den nyvaskede Multistradaen. Med i toppboksen hadde jeg med til foto/filmutstyr. Det var nærmest vindstille, og etterhvert kom solen og pyntet opp kvelden. Det ble en tur langs vannet og ut til sommerparadiset Tjøme. Det var flere ute i samme ærend som meg og det føles god å hilse på mennesker med samme interesse på en kveld som dette. På brygga i Tønsberg sto relativt mange sykler side om side og skinte i kveldssolen.

Det ble rundt ti mil, og det irriterer meg at det kjentes i baken. Rumpa skulle vært godt herdet nå i slutten av mai. Det er bare to uker til pinseturen og da blir det over 30 mil hver dag. Nei! En skulle vært fri for heftelser, og godt bemidlet. Da hadde det blitt pendling mellom årstidene. Tenk deg å bo i et land hvor det er sommer når det er vinter her, og flyttet hjem igjen når sommeren om sider var her. Det hadde vært noe, særlig hvis man i tillegg kunne hatt en rød to-hjuling, lik den jeg har i garasjen, på begge steder.

 

Meld deg på å få tilsendt nyhetsbrev