Et skår i gleden

Endelig fikk jeg revet meg unna jobb og andre oppgaver for en liten høsttur. Det ble en kjempetur, med litt kjip avslutning.

Fantastisk lys på kveldstid ved Merkedammen

I en lengre periode har jeg brukt nesten all fritid på å bygge ny veranda. Det vil si at det ikke har blitt mye tid til å kjøre sykkel. I går kveld var timeplanen helt tom, og da var det bare å benytte anledningen. Det er lenge siden jeg har kjent noe grus under knastene, og bestemte meg raskt for å finne noen strekninger med grus.

Sesongen er på hell, men heldigvis er det noen fine dager igjen av sesongen

Først rettet jeg forhjulet mot Ramnes og kjørte opp til Langevann, og etterhvert Kjønnerød. Det er utrolig vakkert på denne tiden av året selv om det er vemodig at sesongen går mot slutten. Kveldslyset er fantastisk og det er nærmest terapi stå i fothvilerne. Derfor satte jeg kursen videre mot Merkedammen. Det er herlig å kjenne bakhjulet slippe underlaget i svingene og vel oppe ved dammen måtte jeg bare stoppe å nyte øyeblikket.

På vei nedover kjente jeg at sykkelen oppførte seg annerledes. Det skulle vise seg at jeg hadde punktert på forhjulet. Jeg stoppet og prøvde å finne hullet, men det var ikke så lett siden det ikke var noe luft igjen. Jeg hadde med meg tre gasspatroner, men oppdaget at jeg manglet overføringen mellom patron og ventil. Jeg tenkte; hm… Hva gjør jeg nå? Det er mange kilometer til nærmeste bensinstasjon og ikke en sjel å se.

Skal jeg legge inn en slange, eller burde jeg gå for et nytt dekk.

Siden det var forhjulet som var punktert satte jeg meg langt bak på sadelen og kjørte rolig til nærmeste bensinstasjon som er Shell på Svinevoll. Jeg fylte opp dekket og fant ut at dekket hadde fått en rift i siden, hvilket vil si at det ikke er lurt å plugge. Jeg kjørte videre og stoppet en gang til på Kopstad. Dekket var helt nede igjen, men jeg kom meg hjem med en fylling her.

Nå lurer jeg litt på hva jeg skal gjøre. Jeg kjører foreløpig slangefritt, og lurer på om jeg skal sette i en ny slange å få noen kilometer til ut av dekket, eller om jeg skal bytte dekk nå. Det er jo en del knaster igjen. Hva tror du?