Gruseventyr langt inn i granskauen

For en relativt fersk gruskjører var det gull å komme til Touratechs Adventyradays i Säfsen i pinsehelgen.

Dette bildt er fra toppen av alpinanlegget tatt under under første kveldsturen.

I fjor var jeg med på NMCU og NMF-s grustur for nybegynnere. Den gang med en stor og tung Multistrada med dekk konstruert for raske rundetider på bane. Turen ga virkelig mersmak og ble nok den utløsende faktor for å bytte sykkel. Nå er det ikke lenger sykkelen som setter begrensningene, men han som sitter på.

Nye BMW-er klare for prøvekjøring.

Før turen til Sverige hadde jeg noen mil på grus og følte at jeg begynte å få taket løst underlag. Etter tre dager med kurs og kjøring på svenske grusveier er selvfølelsen betydelig bedre.

Adventuradays er kanskje ikke noe billig fornøyelse, men jeg må si det er deilig å komme til dekket bord etter krevende økter i skogen.

Etter 37 mil på asfalt og noen timers hvile var vi i gang med første event. Kveldskjøring i svenske skoger. Denne turen var ganske krevende og endte til slutt opp i toppen av et alpinanlegg. Fine grusveier på variert underlag. Jeg hadde denne dagen litt problemer med å holde tritt med tempoet, men skulle jeg tatt denne turen nå tror jeg ikke det hadde vært noe problem.

Fredag var føste post på programmet GS Experience. En to-delt økt med prøvekjøring av nye BMW-modeller samt kurs på egen sykkel. Siden jeg ikke har så mye erfaring meldte jeg meg på Basic-versjonen. Det var spennende med prøvekjøringen, men kursdelen ble litt vel enkel. Men, når dette er sagt skal man ikke kimse av mengdetrening. All ære til Touratech som låner ut sine sykler til gud -og hvermansen. Med de nye BMW-syklene ble vi guidet rundt på veier med rullegrus og gjennom gjørmehull. Beklager at det ikke finnes så mange situasjonsbilder, men jeg ble rett og slett for opptatt med å kjøre sykkel.

Etter tre dager på grusveier er 790-en klar for en vask.

Etter lunsj var det kjøretur med egen sykkel. Også her hadde jeg meldt meg på Basic-versjonen, og det ble litt kjedelig mot slutten på kun velpreppede grusveier.

Lørdagen var det igjen klart BMW-Experience. Denne gang var jeg påmeldt i advanced-gruppa. Kursdelen her var både spennende å lærerik. Vi øvde opp og ned bakker nødbremsing og gjørmehull. Jeg er imponert over kursholderne som var dyktige og ga individuelle tilbakemeldinger. Dette var veldig bra.

Etter lunsj var det duket for en 11 mil lang grustur på noe mer varierte veier enn på basic-turen. Det var svært varmt disse dagene, og etter mange timer med kjøring var deg godt å sette seg til dekket bord på «Hytten restaurant». God mat blant godt fornøyde mennesker med samme interesse. Dette ble en svært vellykket tur og definitivt verdt pengene.

Har du spørsmål om Adventuredays så skriv gjerne en kommentar under.