Nå er det lyd i hjelmene

Når jeg kjører motorsykkel har jeg som regel ikke noen behov for å kommunisere, men for å få med fruen oftere på tur har jeg nå installert kommunikasjonsenheter i hjelmene.

Siden jeg ikke føler det helt store behovet for slikt utstyr bestemte jeg meg for å kjøpe brukt. Jeg forhørte meg med andre som har erfaring med slikt utstyr, og jeg landet på to stk. Scalarider G9.

Jeg finner enheten, men den lagres ikke. Til venstre i skjermbildet vises enhetene som er lagret.

Det var uproblematisk å montere disse på hjelmene, og jeg fikk paret enhetene slik at vi nå kan snakke sammen.

På Multistradaen er det mulig å legge inn Bluetooth-enheter, men jeg sliter med å få registrert enhetene på sykkelen. Jeg finner enhetene på sykkelen når jeg søker etter dem, men jeg får ikke lagret dem. Hvis noen som leser dette vet hva jeg gjør feil må dere gjerne kommentere denne posten.

Jeg fikk derimot koblet telefonen til Scalarideren i hjelmen, hvilket er kjekt hvis telefonen skulle ringe. Det er nå også fullt mulig å spille musikk fra f. eks. Spotify og høre på FM-radio, så lenge det varer. Alt i alt er jeg fornøyd så langt. Må bare finne ut av hvordan jeg skal få lagret enhetene på sykkelen. Telefonen er derimot lagret, hvilket er fint for da kan jeg i dashbordet se hvem som ringer.

 

 

4 thoughts on “Nå er det lyd i hjelmene

  1. Jeg sliter ikke med å få Scala lagret, men jeg sliter med at forbindelsen faller ut. Jeg spiller musikk via Multistradaen, og det varer en stund, så faller det ut. Jeg har sjekket firmware på Scala, og jeg har sjekket alt annet på tlf. Så svaret er at det ligger noe i softwaren på sykkelen. Jeg skal til Løvaas på onsdag den 13. april, og da skal jeg få de til å oppdatere softwaren på sykkelen. Kommer også til å sjekke ut hva som er gjort av oppgraderinger i tidligere versjoner av softwaren. PS: Jeg kjører en 2016 modell MS 1200S.

    1. Takk for tilbakemelding . Kan du ta kontakt igjen etter du har fått oppdatert software? Er veldig interessert i å vite hvordan det gikk. Kanskje jeg burde oppdatere jeg også? Kjører også en 2016 mod. 1200s

      1. Jeg snakket med mekanikeren på Løvaas om dette, og han sendte mail til Ducati for å sjekke. De sa at det er en oppdatering av software på bluetooth. Det var også en tilbakekalling på gasshåndtaket og noe forsterking av sideveskene på sykkelen.. Jeg får time hos de, når de har fått alt på plass. Du kan jo ta kontakt med din forhandler og sjekke opp om du kan få time til en oppdatering. Oppdateringen går på garantien på sykkelen. Det samme med gassen og sideveskene.

        1. Takk for tilbakemelding. Dette var verdifull informasjon. Jeg skal til Løvaas i løpet av uken, og tar jeg dette opp med dem.

Comments are closed.