Myke pakker fra Moskomoto (se video)

Selv om veskene i seg selv var fine har jeg aldri vært helt fornøyd med aluminiumskoferter på 790-en.

En liten video fra da jeg monterte veskene.

Da jeg i fjor kjøpte min 790 Adventure R bestilte jeg sykkelen med originale aluminiumskoferter produsert av Touratech. Kvaliteten på veskene var det ingenting å sette fingeren på, men jeg synes de stakk langt ut på sidene, i tillegg til at motorsykkelen føltes baktung -og litt vinglete når underlaget ble litt ujevnt.

Pakkesystemet rommer til sammen 80 liter som burde holde for lengre turer.

Jeg skal på en lang tur denne sommeren og det var viktig å ta en beslutning tidlig. Skal jeg bytte vesker eller ikke? Alternativet var myke vesker som ikke blir ødelegt ved en eventuelt velt. For å få mer stabilitet ville jeg også fordele vekten annerledes. Veskene jeg nå har gått til anskaffelse av ligger tettere inntil sykkelen, og siden jeg alltid kjører uten pasasjer kan jeg flytte vekten lengre fremover.

Valget falt på amerikanske Moskomoto. Et system som består av en «sele» som kan romme flere vantette bager. De vantette bagene kan enkelt fjernes fra sykkelen selv om «selen» fremdeles sitter på.

Giant Loop og Enduristan har liknende løsninger, men jeg falt for Moskomotos løsning hvor «selen» sitter igjen på sykkelen etter man har losset. Jeg liker at det er enkelt å laste av en eller flere av de vantette bagene med enkle grep.

Totalt (uten tankvesken) rommer veskene 80 liter som burde være nok hvis jeg pakker fornuftig. Hver av de store sideveskene rommer 25 liter. I tillegg er det en mindre lomme på hver side som til sammen utgjør åtte liter lagringskapasitet. Over sadelen ligger det en stor vanntett pose som rommer hele 22 liter.

Tankvesken er praktsik med mange rom for opbevaring av dupditter.

Systemet virker gjennomtenkt. Med på kjøpet får du blant annet en egen pose til skittentøy og egen pose til å pakke telt på en mer fornuftig måte. Alle remmer virker solide og har løsninger for å feste for lange tamper.

Jeg har ikke hatt tankveske på denne sykkelen, men tenker at det kan være praktisk siden jeg skal tilbringe flere uker på tur denne sommeren. Jeg ville ha en tankveske med flere rom, og med plass til en mellomstort kamera. Flere rom fordi jeg har med så mye dubeditter, ledninger, ladere osv. Moskomotos variant har flere adskilte rom og drikkebære i bunnen som også virker som ekstra støtdemping til kameraet når det får litt hardt for seg. Tankvesken er lett å ta av og på, og den kan med enkle grep gjøres om til en liten ryggsekk.

Monteringen var litt omfattende, men det skal jo tross alt bare gjøres en gang. Hittil er jeg overbevist om at kvaliteten er god, men dette gjernsår selvfølgelig å se.

Veskene ligger tett inntil sykkelen og jeg har fått flyttet vekten lengre frem.