En sesong med myke vesker fra Moskomoto (se video)

Moskomoto-veskene jeg kjøpte tidligere denne sesongen har fått mange mil på min KTM 790 Adventre R.

Her er det noen glimt fra årets sesong.

Som tidligere skrevet var jeg ikke fornøyd med hvordan sykkelen oppførte seg med de originale alluminumskoffertene. Veskene var brede og sykkelen ble veldig baktung. Med Moskomotos system Reckless 80 v3.0 har jeg greid å flytte vekten fremover slik at tyngrepunktet blir mer riktig. I juni ble sykkelen pakket full og i løpet av tre uker på veien kjørte jeg 536 mil med fullpakket sykkel.

Postruta over Finnmarksvidda mellom Alta og Kautokeino-
På vei over vidda på den gamle postruta fra Alta til Kautokeino.

Les også: Måtte gjøre vendereis på Finnmarksvidda

Jeg må si jeg er imponert over KTM-en og veskene. Kjøreegenskapene på denne sykkelen endres nå i mindre grad når den er fullastet og jeg merker ikke bagasjen før jeg skal av eller på sykkelen. Teknikken med å komme av-og-på sykkelen blir litt annerledes siden jeg ikke er så myk lenger.

Helt vanntette

De tre ukene på veien var det lite nedbør, men veskesystemet består hovedsakleig av tre vanntette bagger som plaseres i en sele. Gjennom hele sesongen har jeg ikke merket noe som helst til vanngjennomtregning.

Les flere tester her!

Moskomotor Reckless 80 V3.0
I ulendt terreng er det viktig å ha riktig tyngdepunkt.

Det er lett å utvide systemet. Jeg har valgt å kjøpe en ekstra vanntett bag (Stinger 22l). Når man skal være borte så lenge i kalde områder må men ha med mye klær. Derfor valgte jeg å stroppe fast en slik bag helt bak på bagasjebrettet. I tillegg kjøpte jeg to tilleggsbager (Molle 2l og 4l) En til temosen. Jeg prøver, så sant jeg kan, alltid å ha med en termos med kaffe. I Finnmark, bare noen mil fra Nordkapp, var jeg sjeleglad for at jeg hadde med varm kaffe på termos. Temperaturen var nede i fire grader og etter mange timer i såpass kaldt vær kan kaffe være redningen for å komme seg videre. Den andre Molle-bagen (4l) brukte jeg til å frakte dronen som jeg hadde med.

At sykkelen med originale vesker blir litt baktung er kanskje ikke så ille på asfalt, men når man skal ut på grusveier blir dette et problem. Jeg forsøkte meg på den gamle postruta fra Alta til Kautokeino. Et fantastisk parti over vidda på rimelig ulendt underlag. Med fullastet sykkel var dette ikke noe problem i det hele tatt. Å flytte tyngrepunktet fremover er det beste valget jeg har gjort denne sesongen. Desverre var det for mye snø på vidda, og måtte snu før Kautokeino. Likevel var dette en fantastisk opplevelse.

Tankbaken Nomad fra Moskomoto
Tankvesken er praktsik med mange rom for opbevaring av dupditter.

Tankpaden (Nomad tank pad) var akkurat så praktisk jeg hadde sett for meg. De viktigste eiendeler som kamera, telefon osv. ble fraktet i denne. Den er lett å huke av når man skal inn på steder. Du kan også bruke den som ryggsekk. I tillegg til de nevnte fordelene har leveres tank pad-en med en to-liters drikkeblære a la Camel back-systemet.

Det er fordeler og ulemper med de ulike pakkesystemene. Det er lettere å pakke inn og ut av harde alluminiumskoferter med åpning i toppen. De kan også låses når man ikke skal være i nærheten av sykkelen. Men til tros for disse fordelene vil jeg ikke bytte tilbake. I hvert fall ikke på denne sykkelen. I ulent terreng har jeg aldri kjørt med bedre vesker.