Ny hjelm

nyhjelm

Noen ganger angrer jeg på at jeg er så impulsiv. Her forleden var jeg på Løvaas i et helt annet ærend, men lot meg friste. Jeg har i noen år kjørt rundt med en svart matt Warrior hjelm. Denne har fungert helt greit, men jeg føler at den gir litt mye støy og dessuten er det vel sunt å skifte når den er såpass gammel. Siden i sommer har jeg kikket litt på hjelmer, men tanken var at jeg skulle kjøre med den gamle hjelmen ut sesongen. I Warrior-hjelmen er det innebygget solvisir. Dette er jeg blitt helt avhengig av. For eksempel synes jeg dette er meget hendig når man kjører inn i tunneler. Når man er passert en viss alder er ikke synet like fleksibelt det en gang var. Da er det kjekt å kunne gjøre det litt lysere etter man har passert åpningen i fjellet.

Jeg hadde så smått begynt å se på hva slags hjelm jeg skulle bruke penger på. Shohei Gt Air var foreløpig førstevalg. Den hadde de egenskapene jeg er ute etter (tror jeg). Jeg har også latt meg fortelle at denne hjelmen er støysvak. Den har solvisir og den ser jo også bra ut.

Inne i lokalene til Løvaas er det mye fint å se på. Mens jeg ventet på hjelp kikket jeg litt på klær og etter hvert hjelmer. Mange har hårreisende priser og etterhvert stoppet jeg opp ved denne vakre Ducati-hjelmen. Eller rettere sagt AGV-hjelmen. Butikken hadde et eksemplar igjen, og dette var i min størrelse. Siden det var siste hjelmen, og nye modeller er på vei inn fikk jeg en god pris på den røde og hvite herligheten. Den har solvisir er er veldig god å ha på. I butikken spurte jeg om hvordan denne hjelmen var med tanke på støy. Diplomatisk nok svarte selgeren litt uklart på dette. Det er jo litt opp til hver og en person og hvordan sykkel man har. Jeg skjønner nå dette ulne svaret bedre. Allerede før 60 kilometer i timen begynner det å pipe. På motorvei må jeg heve vindskjermen på Multistradaen, hvilket jeg aldri har måttet gjøre før. Å kjøre uten ørepropper blir med denne hjelmen helt utenkelig. Det er virkelig synd. Hjelmen ser helt Konge ut. Den ventilerer svært godt og visir og solvisir fungerer svært tilfredsstillende.

Etter siste kjøretur oppdaget jeg at hvis jeg reiser meg over vindskjermen er det mye mindre støy. Kanskje jeg burde hatt en lavere skjerm? Har ikke lyst til å kvitte meg med hjelmen, men hadde ikke tenkt til å bruke penger på ny vindskjerm. Hm… Fikk litt å tenke på nå.