Nye dekk

Etter to uker i Italia var det godt å komme hjem igjen. Det var godt å kjøre igjen, men etter 9700 km. trengte visst Multistradaen nye dekk.


Bakdekket bar tydelig preg av tidens tann. På midten var det nesten ikke spor igjen. Dekk er jo ikke gratis og jeg tenkte en stund at jeg kanskje skulle bestille dekk på nett, men jeg var da usikker på hvor ferske dekkene var, og hvordan skulle jeg få de over på felgene. Etter en tråd på Ducati-klubbens facebook-side fikk jeg vite at vi får 30 prosent på dersom vi handler på Dekk1 på Sem. Da ble ikke prisen avskrekkende.

Multistradaen er en avansert sykkel og for å få av bakhjulet er det fordel med et spesialverktøy for å løsnet felgen. Man kan visstnok bruke en 55 mm tolvkantet pipe eller stjernenøkkel, men etter en diskusjon på facebook-siden kom jeg til den konklusjonen at spesialpipen var det best alternativet. Jeg har nå bestilt en slik på E-bay, men siden det hastet litt med å bytte dekkene fikk jeg låne en slik av en kar i klubben, Julien. Av og til er det godt å være med i et fellesskap. Etter jeg  fikk dekkene over på felgene var det rett hjem å få de på. Sykkelen er nå prøvekjørt og jeg merket faktisk forskjell i svingene.
 

Meld deg på å få tilsendt nyhetsbrev