– Obs! Der kom høsten gitt

Vi er dessverre kommet til den tiden på året hvor vi snart må pakke vekk våre kjære to-hjulinger. Var dette siste turen i år?

Det er jo vakkert på denne årstiden, men ikke så gøy å tenke på at man snart ikke kan kjøre lengre.

Som følge av jobb og i påvente av nytt forhjul har KTM-en måttet stå litt. Nytt hjul er nå på plass, og selv om det er på tampen er min tohjulte venn og jeg klare for noen kilometer til.

I Vestfold er det ikke flust av grusveier og Heiaveien er kanskje blitt en favoritt.

Selv om jeg har hatt mange fine turer i år er det like vemodig som alltid å sette bort sykkelen for sesongen. I går fikk jeg litt tid til en liten tur på noen timer, men når jeg sto opp i dag tidlig ble jeg usikker på om dette var sesongens siste. I morges var det nemlig det rim på bakken og kun én plussgrad.

Da jeg skulle starte opp i går ble jeg litt lang i maska. Jeg vred om tenningsnøkkelen, men det var helt mørkt i displayet. Skal batteriet lades ut så raskt, selv om det har vært litt kjøligere den siste tiden? Sykkelen er knappe et halvt år gammel og man må vel forvente at batteriet ikke skal tappes på litt over en uke, tenkte jeg. Det ble startkabler, for jeg hadde rett og slett ikke tålmodighet til å vente på at batteriet skulle lades opp med lader. Kjøreklærne var på og jeg hadde gledet meg hele formiddagen. Etter litt starthjelp og noen kilometer senere slo det meg at det kanskje kan ha vært GPS-en som har tappet batteriet. Det er en viss mulighet for at jeg kan ha glemt å skru av denne. La oss håpe det.

Asfalten var langt fra tørr, og flere steder var det samlet seg løv fra trærne. I tillegg hadde jeg helt nytt fordekk så det gikk veldig rolig for seg de første kilometerne. Jeg kjørte opp til Høyord med kurs for Hvarnes og senere Heiaveien som er en fin grusvei på noen kilometer. Da jeg skulle ta til venstre inn på Heiaveien la jeg merke til at det også går en grusvei inn mot Trollsvann på motsatt side av 306. Det sto ikke noe skilt om at det ikke var lov til å kjøre her så jeg tenkte; hvorfor ikke?

Denne veien var morsom, en relativt dårlig vei hvor det ikke er blitt kjørt biler på en stund. Jeg kjørte et stykke, men snudde etter hvert. Det var godt å kjenne litt grus under knastene, spesielt med tanke på at dette kanskje var årets siste tur. Jeg håper ikke det, men sannsynligheten for at det blir noe mer kjøring etter jeg er tilbake fra jakt– og høstferie er definitivt til stede.

Derfor vasket jeg min orange venn godt før jeg satt den fra meg i garasjen. Jeg plugget også inn vedlikeholdsladeren for sikkerhets skyld.

Under ligger det en youtube-film om onsdagens dekkbytte. Hvis du liker filmen, eller andre filmer på min youtube-kanal hadde det vært fint om du abbonerer på kanalen. Da vil du bidra til mer og bedre innhold. https://www.youtube.com/channel/UCrQC4biukY4m3qSQp95OIIQ?view_as=subscriber