Oppgradering av software

Siden jeg handlet i fjor har jeg slitt med å få sykkelen til å samarbeide via Bluetooth. Som tidligere skrevet har jeg blant annet ikke fått lagret Scalarideren på sykkelens Bluetooth-enhet.

I tillegg til at det var kaldt i dag var det rimelig vått også.

Som regel styrer jeg unna å kjøre sykkel når det er for kaldt eller regner. I dag gjorde det begge deler. Gradestokken viste 2 grader og i veikantene på fjellet i Holmestrand lå det antydning til snø. Det var rett og slett bikkjekaldt, og jeg får håpe at været er noe bedre når jeg skal hente sykkelen senere i dag.

Det var etter en kommentar her på bloggen at jeg fikk vite at Ducati har kommet med en oppdatering av programvaren. Jeg snakket med de på Løvaas og fikk time selv om de har mye å gjøre. I tillegg skal de bytte festene til sideveskene som visstnok også har fått en oppgradering. Siden sykkelen nå snart har gått 6500 km. tar jeg like godt et oljeskift i samme slengen.

På sykkelen fikk jeg lagret telefonen, men i tillegg skal det også kunne lagres to kommunikasjonsenheter. Sykkelen finner scalarideren, men greier ikke å lagre enheten. Vi får krysse fingrene for at vi får bukt med dette problemet i løpet av dagen.

Sliter med å få festet GPS

Siden i januar har jeg ventet på et feste til GPS-en jeg har kjøpt. Festet har jeg bestilt via Løvaas, men når festet endelig, etter fire måneder, kom passer ikke festet til navigasjonsenheten. I braketten er det fire hull og Garmins mindre navigasjon passer i disse hullene. Min navigasjon er en Garmin Zumo 590, og på denne har Garmin bestemt seg å dreie innfestingen 90 grader. Noe så inn i granskauen irriterende.

Skruehullene skulle vært snudd 90 grader.
Slik ønsker jeg den montert

Jeg kan selvsagt snu skjermvisningen slik at enheten vil stå på høykant, men da passer den ikke i forhold til vindskjermen. Nå står jeg her irritert med et feste jeg ikke kan bruke. Men det kan se ut som at jeg finner en løsning på problemet. Etter jeg flagget dette problemet på Ducati Club Artic sin facebook-side var det en kar som tilbød seg å printe en ny brakett til meg. Imponerene at noen ønsker å hjelpe på den måten. I morgen skal vi lage tegninger, deretter får vi forhåpentligtvis 3D-printet en løsning.