Planene er klare

 

Da skulle det meste være klart for årets pinsetur. Ruta er satt og overnatting er booket.

Jeg gleder meg noe hemningsløst til denne turen. Til sammen er vi blitt åtte voksne mannfolk som skal på tur. Erik har til og med kjøpt seg sykkel for å være med.

Seks av oss starter fra Horten torsdag 1. juni. Vi setter da kursen mot vakre Jotunheimen og tar første overnatting på Brimi fjellstugu, hvilket kan bli en spennende erfaring. Maten her skal visstnok være eksepsjonell. Her møter vi Jon Helge og Tom fra Trondheim og vi er da fulltallige. Forhåpentligvis får vi en fin  kveld her i naturskjønne opplevelser. Denne etappen måler 366 kilometer.

 

Fredag morgen blir også en spennende dag. Vi setter kursen først mot Geiranger og senere skal vi kjøre ned Trollstigen mot Åndalsnes. Jeg har kjørt stigen opp et par ganger, og det kan bli spennende å få med seg nedstigningen også. Videre retter vi kursen mot Atlanterhavsveien før vi ender opp i Kristiansund. Vi har blitt enige om å ha et rimelig overnattingsbudsjett. Derfor sover vi i leiligheter på Atlanten turistsenter når vi ankommer til Kristiansund. Denne etappen er turens lengste og måler 380 kilometer.

 

Etter frokosten er fortært på lørdag morgen skal vi igjen ut på de smale og flotte veiene på Nordvestlandet. Vi tar ferja fra Molde og over til Vestnes, videre til Spjelkavik, Volda og Norfjordeid før vi ender opp i Førde. En strekning på 345 kilometer. Vel fremme skal vi bo på Førde pensjonat.

 

Forhåpentligvis har vi fått en god natt søvn når vi går til frokost søndag morgen. Nå skal vi svinge litt østover igjen. Vi setter kursen igjen mot fjellene. Først opp til Turtagrø, og hvis Tindeveien er åpen kjører vi denne over fjellet og ned til Øvre Årdal. En smal vei med fantastisk utsikt og hårnålssvinger. Herfra setter vi kursen mot Tyin. Vi skal igjen kjøre hårnålssvinger for å komme opp på fjellet igjen. Sist jeg kjørte her var sikten kun 5 – 10 meter på grunn av tåke. Forhåpentligvis kan vi få med oss utsikten denne gang. Denne kjøreetappen ender  opp på Merket i Tisleidalen. Her har vi leid et helt hus. Denne etappen måler 338 kilometer.

 

Så er det dags for hjemturen. Forhåpentligvis er vi fornøyde og gleder oss til å komme hjem til våre respektive. På Tisleia tar vi avskjed med Tom og Jon Helge. De skal nordover til Trondheim igjen. Vår tur hjem til Horten er på 253 kilometer. Hvor langt det blir å kjøre for trønderane har jeg dessverre ikke regnet på.

 

2 thoughts on “Planene er klare

  1. Et godt opplegg dette Rolf.
    Tom og jeg kjører første etappe fra Trondheim til Brimi Fjellstugu ca. 290km
    Vår siste etappe, tilbake til Trondheim blir på ca.410 km

    Vi gleder oss 🙂

    Jon Helge

Comments are closed.