Planer for vår og sommer

 

Foreløpig kan det se ut som at det kan bli en ny tur på Route 66 i år. Jeg er foreløpig satt opp på en tur fra Chicago til LA i slutten av juli.

I dag går også søknadsfristen ut for Harley-Davidsons søken etter en som kan kjøre to måneder rundt i Europa. Søkeprosessen har gått i sosiale medier under tittelen #riderwanted. Prosjektet heter Discover More 2015 Ser at det er kommet inn over 5000 søknader. Det vil si at sjansen for å bli valgt ut her er mikroskopisk. Hadde jo vært morsomt og kjørt rundt i egen verdensdel et par måneder. Særlig når Harley-Davidson tar seg av regningen, gir deg lønn og en splitter ny Street Glide. Men, det må jo være lov til å drømme.

Som du kan lese om på bloggen her var jeg så heldig å få være med firmaet Route 66 USA på tur som hjelpeguide i 2013. På ei liste er jeg igjen satt opp som hjelpeguide på samme turen med start 24. juli til 10. august. Da er det bare å krysse fingrene om at dette ordner seg. Selskapet foretrekker å ha guider som kan være i USA på flere enn en tur. Jeg begynner på jobb igjen i august og kan derfor kun ta en tur. Sjansen for at jeg kan bli skjøvet ut av lista, til fordel for en guide som kan være borte lengre, er derfor til stede.

Å kjøre Route 66 er fantastisk. På en slik tur får du oppleve USA på sitt mest amerikanske. I tillegg til flere storbyer får du oppleve landeveien og småstedene. Enkelte småsteder er fraflyttet fordi det ikke lenger finnes noe næringsgrunnlag etter motorveiene tok over trafikken. Det er selvsagt også satt av tid til å besøke Grand Canyon som er verdt turen alene.