Snart hjemme etter tre uker på veien

153 mil skal nå tilbakelegges på tre dager. Jeg har nå kjørt to tredjedeler og har igjen 60 mil i morgen. Litt trist, men det skal også bli godt å komme hjem.

På vei over Saltfjellet. Bortsett fra at det til tider har vært kaldt har været på denne turen vært veldig bra.

Torsdag startet jeg opp KTM-en igjen etter at den hadde stått stille i en uke. Nå sitter jeg på Vikhammer utenfor Trondheim, og i morgen tar jeg fatt på den sist etappen. Som nevnt i forrige innlegg har jeg hatt en rolig uke på en øy utenfor Harstad. Det var godt å møte familien, og det var godt og ikke skulle pakke av-og-på sykkelen noen dager.

Les også Måtte gjøre vendereis på Finnmarksvidda og Sightsing i Harstad-området

Nesten hjemme!

Hjemturen bærer mer preg av at det blir en transportetappe. Det er mange mil som skal forseres på få dager og det falt seg naturlig å kjøre mye E 6 nedover. Likevel har det hittil vært en fin tur og nok en gang har jeg unngått regnvær. Kun noen få byger innimellom. Bygene har vært så små at det ikke har vært behov for regntøy.

Tidlig på’n

Den første biten fra Bjarkøy (en øy utenfor Harstad) og til Lødingen var veldig fin. Jeg var på sykkelen klokken 07.00 og det var lite vind og andre kjøretøyer å spore. Nok en gang slår det meg hvor vakkert dette landet er. Å kjøre langs disse fjordene er magisk. Fra Lødingen tok jeg ferja over til Bogenes og forsette turen mot Fauske, senere Saltfjellet og til slutt Mosjøen. Der overnattet jeg hos en hyggelig kar som tilbød overnatting via Bunk a Biker. En spennende erfaring rikere. Første etappe målte 58 mil. I dag har jeg hatt en ganske rolig etappe langs E6 ned til Vikhammer utenfor Trondheim hvor jag nå skal overnatte hos en av deltakerne på den første etappen, Jon Helge.

Jeg føler meg rimelig priviligert som kan gjøre noe slikt. Tre uker uten fast bopel er absolutt å anbefale.

I kveld blir det sosialt samvær med Jon Helge og Tom. Kanskje blir det en prat om hvor vi skal legge neste års tur.