Tilfeldighet ble kjempeopplevelse

På vei hjem fra Vindfjelltun ble det en stopp ved Brufoss

Enkelte ganger fører tilfeldigheter til spennende opplevelser. Takket være Tom Erik Aanestad fra Hvittingfoss ble vi i går kjent med enda flere grusveier.

Som relativt fersk gruskjører kjenner jeg ikke alt for mange grusveier i Vestfold og Telemark. I går var planen å møte Svein Erik Hansen fra Brevik i Siljan for planlegging av en tur til Jotunheimen og litt gruskjøring. Tanken var å kjøre inn til Grorud og ned Prestseterveien til Svarstad og avslutte turen på Vindfjelltun.

Litt påfyll av energi i Siljan før turen bar videre inn i de dype skoger.

Mens vi sitter og prater på bensisnatsjonen i Siljan ruller det inn en BMW GS på plassen, og etter en tid kommer det en kar bort og spør hvor vi hadde tenkt oss hen. Vi fortalte om planen vår og karen med BMW-en, som forøvrig heter Tom Erik, kom med et forslag vi ikke kunne takke nei til. Tom Erik bor i Hvittingfoss og kjører mye på grusveier i dette området. Han ville gjerne vise oss «lekeplassen» sin.

Turen gikk som først planlagt inn til Grorud, men denne gangen kjørte vi helt inn til Mykle. Vi sjekket også noen av avstikkerne herfra. Lite ante jeg om at det var så fint inne i disse skogene. Blant annet flere idylliske vann hvor man man kan campe ved.

Videre kjørte vi som planlagt Prestseterveien ned mot Svarstad, men i stedet for å kjøre asfaltvei herfra og til Vindfjelltun kjørte vi grusveien over Svartangen og ned til Styrvoll. I enden av Pretseterveien tok vi avskjed med Tom Erik som skulle hjem til Hvittingfoss. Svein Erik og jeg fullførte delen av den opprinnelige planen og å stoppe på Vindfjelltun for å se om det var noen motorsykler der på denne tirsdagen i fellesferien.

Det eneste som- i etterkant er litt kjedelig er at jeg, i lykkerusen av å kjøre på nye steder, glemte å ta bilder underveis. Dette måtte kompenseres på Vindfjelltun og på vei hjem herfra.

Svein Erik foran noen av de motorsyklene som hadde tatt turen til Vindfjelltun.

Selv om det er ferietid var det likevel mange som hadde tatt turen til Vindfjelltun. I finværet kunne vi beskue mange flotte MC-er. Det ble noen timer med grus under knastene og det passet bra med litt mat i form av MC-buffet på tunet før hjemturen.

I over 25 grader ble dette en varm, men knallfin tur og mange mil med grus. En fantastisk opplevelse.