Tyner siste rest av ferien

Snart er mine sju ukers ferie over og for å få skviset inn noen mil til ble det en tur opp til hytta.

Jeg hadde en unnskyldning om at jeg måtte male et siste strøk på drageren i stua. Det vil si at jeg fikk noen ekstra mil på Duc-en før jeg starter på jobb. Det var meldt litt dårlig vær ut på dagen så jeg forsøkte å komme meg litt tidlig av gårde, hvilket er en utfordring når man har hatt ferie så lenge. Ikke så lett å komme seg opp om morran i disse dager. Etter å ha servet unger og pakket sykkelen var jeg i gang cirka klokken 11.00.

 

Første stopp ble hos Løvaas. På en eller annen måte har jeg mistet den ene gummiklossen som sideveskene hviler på. Dette var noe butikken hadde liggende på lager. Neste stopp var en is på Eisfoss, og for å gjøre klart noe kamerautstyr for filming. For dere som ikke har kjørt her før er det et tips å kjøre en tur langs Eikeren fra Eidsfoss mot Hokksund. Fine svinger og fin utsikt mot vannet. Da jeg kom til Hokksund valgte jeg å kjøre mot Skotselv, og videre mot Sigdal. Denne veien har jeg aldri kjørt før, og de siste kilometerne av denne strekningen viste seg å være grus, ikke noe problem for Multistradaen, kun en liten utfordring for fører.

 

Ble ikke våt

Det er ikke ofte Duc-en står ute og blir våt, men på hytta er det ingen garasje.

Selv om det ble noen solide omveier rakk jeg fram før regnet kom. Ettermiddagen og kvelden gikk med til litt maling og en god bok. Av og til synes jeg det er utrolig deilig å være litt alene. Da er hytta det perfekte stedet å være.

 

Dagen etter våknet jeg til sol og fint vær. Jeg tok av på en grusvei som førte meg til Rollag. Denne har jeg aldri kjørt før, og dette ble en positiv overraskelse. Flott utsikt og fin natur. Fra Svene kjørte jeg som nevnt i filmen mot Pikerfoss, på andre siden av Lågen. Fine omgivelser også her, men dessverre har Vegvesenet gjort sitt for å ødelegge kjøreopplevelsen med en fartsgrense på 40 kilometer i timen store deler av denne strekningen. Videre kjørte jeg mot Darbu og Fiskum, og en liten rast ved Eikeren, før jeg slukte de siste milene hjem til Horten.

Meld deg på å få tilsendt nyhetsbrev