Ut på tur aldri sur (se video)

Tross litt kald start ble forrige helg en opplevelse med mye morsom kjøring på fantastiske veier i Vestfold og Telemark.

Ole-Andreas Isdahl, Eirik Garberg og Roar Tessem var svært fornøyd med de bruke syklene som ble testet.

Forrige helg dro jeg først på hytta med familien. Et par dager senere, altså lørdag, ble det MC-tur til indre Telemark. På lørdag kjørte jeg fra hytta i Sigdal til Oslo for å bli med på en tur hvor vi skulle teste noen flotte bruktsykler.

Slik så det ut da jeg ankom hytta. Ikke så mye snø enda, men bare vent.

Turen opp på torsdag ble en kald opplevelse. Gradestokken viste seks grader da jeg startet i Horten, og på veien opp til Sigdal ble det kaldere og kaldere. Til slutt måtte jeg ta på meg overtrekksvotter utenpå hanskene for å holde varmen, selv med varme håndtakene. I løpet av de siste kilometerne begynte det jaggu å sludde litt også. Ved ankomst viste gradestokken èn varmegrad og jeg var rimelig stiv i skrotten. Det var godt at de andre hadde fyrt opp i hytta før jeg kom.

Vel fremme og neste morgen våket vi til 15 centimeter med nysnø. Dette var ikke med i beregningen. Heldigvis ble det varmt utover fredagen og jeg skulle ikke videre før lørdag formiddag. Da var veiene sånn noenlunde bare igjen.

Lørdag våknet vi opp til 15 centimeter nysnø. Flaks ak jeg ikke skulle videre før neste dag.

Lørdag ettermiddag fikk jeg utlevert en MW Augusta Turismo Veloce 800 på Cross Senteret Snellingen i Oslo. Litt senere møter jeg Ole-Andreas, Eirik og Roar utenfor MC Oslo. De hadde fått hver sin brukte Adventure -sykkel og snart var vi klare for en tur til herlige Vrådal. Ole-Andreas skulle kjøre en KTM Adventure, Eirk en BMW R 1200 GS, og Roar en Honda Africa Twin.

Det ble en flott tur på svingete veier gjennom Vestfold og senere inn til Telemark (ja jeg vet at dette heter Vestfold og Telemark nå) og Skien hvor vi kjørte opp til Vrådal via Ulefoss, Lunde, Seljord og Kviteseid. Vel framme i Vrådal ble vi herskapelig tatt i mot av Lars Arne Strand og hans kone Katrine Samdal Straand. Vi bodde på noen flotte hytter overfor sentrum med majestetisk utsikt utover vannet.

Neste dag skulle vi igjen få noen mil under hjulene. Vi satte kursen mot Åmot, Rauland og Rjukan. Her fikk vi servert lunsj på Hotell Admini, selv om hotellet offisielt ikke er åpent, og en prat med driverne.

Siste stopp på turen ble hos «Søstrene Storaas» i Jondalen til litt kaffe, vafler og en prat med to av søstrene.

I tillegg godt selskap ble det mange fine svinger på fire forskjellige sykler. Slike helger håper jeg det blir flere av. Takk for turen gutter!

I indre Telemark finnes det mange fine veier å teste motorsykler på. Her i godt driv fra Vrådal i retning Dalen.