V-firer’n har ankommet Holmestrand

previous arrow
next arrow
Slider

Supersykkelen alle har ventet på er endelig på norsk jord. Du kan foreløpig ikke ta med deg et eksemplar hjem, men Løvaas Motor i Holmestrand har demosykkel klar til prøvekjøring.

– Vi fikk den i går, og siden desember har vi solgt seks eksemplar. Ta en titt og sett deg på, men det blir dessverre ikke noe prøvekjøring i dag, sier daglig leder på Løvaas Motor Anders Breiseth, og kikker ut på nysnøen han akkurat har spadd vekk foran inngangsdøra.

Med 214 hestekrefter på bakhjulet har Ducati nok en gang satt seg i respekt blant sykkelprodusentene. Den enorme kraften på 124 Nm kommer fra en helt nyutviklet V4-motor som har et volum på 1103 kubikk-centimeter.

De spesielt interesserte har vel sikkert allerede sett sykkelen i aksjon via Youtube. Ta en titt på disse linkene. Promo V4 eller First ride at Valencia

Om du er bekymret for at Ducati nå låter som en symaskin kan jeg forsikre at det gjør den absolutt ikke. Selv om Panigale nå har fått et par sylindere til låter den faktisk som en Ducati, kanskje ennå litt hissigere. Se video og hør på den fantastiske lyden.

Bergseth forteller at markedet for slike supersykler kanskje ikke er så stort, men han regner likevel med å selge rundt 20 eksemplar i løpet av sesongen.

Mitt førsteinntrykk svarte til forventningene. Sittestillingen er god og den nye instrumenteringen virker oversiktlig. Sykkelen bærer preg av at den ikke veier mer enn 174 kilo tørr. Å sitte på sykkelen i butikken gir kun en liten forsmak. Fremdeles ser det ut til at det er noen uker igjen før den kan testes på norske veier, og Anders har lovet at jeg skal få prøve vidunderet så snart forholdene ligger til rette.

Panigale V4 kommer i tre forskjellige versjoner. V4, V4S og V4 Speciale. Prisen for den rimeligste versjonen ligger på 288.000. V4S vil koste deg 344.000, men da får du med spesialfelger og demper-pakken fra Öhlins. V4 Speciale har også sin spesielle pris. Her må du punge ut med 506.700 hvis du skal ha med deg et eksemplar hjem.

 

 

Meld deg på å få tilsendt nyhetsbrev