Litt nostalgi fra Ducati

Mens vi venter på den nye Streetfigtheren til Ducati finner vi en aldri så liten godbit i lokalene til Løvaas Motor i Holmestrand.

Om vi liker det eller ikke er det faktisk allerede 25 år siden Ducati lanserte modellen 916. Puh… hvor tiden går. På et kvart århundre har denne rukket å bli en klassiker, og for å hylle jubilanten har Ducati laget en 916 med V4 motor. Sykkelen er bare produsert i 500 eksemplar og sykkelen Løvaas har i butikken har produksjonsnummer 102. Denne er allerede solgt og det er vel tvilsomt om det kommer flere.

Dekalene er inspirert av 996-sykkelen til Carl Fogarty som vant World Superbike Championship i 1999.

916 har en lang merittliste på baner rundt om i verden, og det ruller fremdeles mange gateversjoner på norske veier ennå.

Sykkelen som står i butikken til Løvaas i dag er en helt annen sykkel en den originale. Jubileumsmodellen er bygget på Panigale V4 -lesten og er en veldig moderne sykkel å regne. V4-ern er på 1100 kubikk produserer 214 hester. Den har det beste av bremser fra Brembo, og naturligvis Öhlins fjæringssystem.

Dette er helt klart en sykkel for samlere og spesielt interesserte. Veiledende pris er på 502 .000 kroner. Hyllevare er den heller ikke, om den ikke er utsolgt må den bestilles dersom du bare må ha en.

Daglig leder hos Løvaas Motor Anders Breiseth forteller at Streetfighteren antagelig kommer til butikken i mars en gang.

– Vi har solgt mange Streetfightere allerede, og jeg er usikker på hvor mange vi har solgt når vi kommer til mars, sier Breiseth.

Når det gjelder den nye V2 som også ble vist på Eicma tror Anders at denne kanskje kan være i butikken i slutten av desember, eller i begynnelsen av januar.