Triumphs nye dunderbeist

I går viste Triumph sine 2020-nyheter på CBP i Skien. Et skikkelig lysglimt i mørketida.

Du som leser dette er sikkert også rammet av «Parkert Motorsykkel Syndrom» (PMS). Den siste uken har det nærmest regnet uavbrutt, og det tunge skydekket har sørget for at vi nesten ikke har kunnet skimte dagslys. I slike tunge stunder er det kjekt å få en invitasjon til et slikt event. CBP er blant annet forhandler av Triumph, og i går fikk butikken besøk fra importøren i Norden. De nye syklene er for tiden på turne i Norge, og det var ikke bare oss fire fra Horten som hadde tatt turen.

For oss som ikke har vært på Eicma og fått med det aller siste derfra var det spennede å se hva Triumph kunne vise oss i Skien. I tillegg til modellene CBP selv hadde i butikken kunne vi ta en nærmere titt på:

  • Rocket 3 GT
  • Rocket 3 R
  • Truxton RS
  • Bobber TCF
  • Street Triple RS
  • Daytona Moto2

Over 100 personer med varierende grad av PMS fylte lokalene, og søndagens høydepunktet var nok for de fleste «Dunderbeistet» Rocket 3, eller rettere sagt beistene. For Rocket 3 slipper nemlig i to varianter. En GT- og en R-modell. Begge med den nye tresylindrede motoren på hele 2,5 liter. Et beist av en sykkel som trolig leverer brede smil og mye oppmerksomhet når du parkerer. Den skal visstnok levere godt over over 160 hester, og et dreiemoment som ingen andre produsenter er i nærheten av å levere. Selv hevder produsenten at sykkelen har et dreiemoment som er 71 prosent høyere enn nærmeste konkurrent. Tallene må vi nesten komme tilbake til.

Rocket 3 er neppe en sykkel jeg ville dratt på langtur med. Den ville nok heller ikke gjort seg på grusveiene jeg pleier å oppsøke, men den har noe ved seg. Jeg vi tro at Fun-faktoren på denne ekstreme maskinen vil være ekstremt høy.

Det kommer visstnok 180 eksemplar til Norden, og hvis jeg forstod det riktig har Finnene allerede åpnet lommebøkene og kjøpt 50 sykler. Så hvis du ønsker å sitte overskrevs på et beist som dette til våren må du trolig være rask med å bla opp.

Det var utrolig deilig å få et avbrekk fra gråværet. PMS-en vil være framtredende en godt stund til, men slike arrangementer gjør livet definitivt lysere. I skrivende stund er det 27. dager til sola snur og forhåpentligvis få vi en mild og kort vinter før vi igjen kan rulle ut to-hulingene. Vi snakkes 🙂

2 thoughts on “Triumphs nye dunderbeist

  1. Bmw sin K 1600 har jo 170 nm.. og skal vi plusse på 71% på det.. ja da blir det heftige greier…

Comments are closed.