Første kjøredag

Chicago – Springfield, Illinois

Deltakerne var spent før de fikk ut syklene på Harley Davidson i Chicago. Været var litt vekslede og beslutningen om å starte med regntøy skulle vise seg å være riktig.

untitled-2-edit

De første fem-og-en-halv milene gikk på motorvei før vi endelig kunne la hjulene rulle på det som en gang var hovedveien fra øst til vest, Route 66. Etter hvert kunne regntøyet pakkes bort og det ble flere fine stopp utover dagen. Temperaturen kom ved lunsjtider opp i 32 grader, med andre ord ble det varmt å stå stille med skinnjakker og kjøreutstyr.

Lunsjen ble fortært på Polka Dot, en diner fra 1958 med Route 66-logoer av ymse slag, og modeller av kjente amerikanske artister som for eksempel Elvis og Marlyn Monroe. Dessverre ble det ikke så mye bilder herfra, men desto mer film (kommer etter hvert).

Videre hadde vi blant annet en stopp i Dwight, på et av flere private museer som har den gamle moderveien som tema. Stoppet senere var nok et museum med noen lunde samme tema, nærmere bestemt i den lille byen Pontiac.

Den siste strekningen til Springfield ble noe våt. Et voldsomt regnvær med lyn og torden måtte forseres, før det igen lysnet. Første etappe har gått knirkefritt, bortsett fra at en av syklenes tenningslås sluttet å fungere. Den ble byttet ut med sykkelen vi har på hengeren. Nå er det snart middag, og det blir trolig en tidlig kveld siden vi starter å kjøre klokken 07.00 i morgen tidlig.

untitled-2-edit untitled-5-edit untitled-7-edit untitled-8-edit untitled-9-edit untitled-10-edit untitled-11-edit