– Sånn du bare ser på tegnefilm

Springfield MU – Stroud Oklahoma


Skaperne av tegnefilmen Cars var i nettopp dette distriktet da de hentet inspirasjon til rollefigurene i filmen. Du kjenner sikkert igjen denne karen som i filmen (på norsk) går under navnet Tauebill.

stroud-46-edit

I dag har vi vært innom tre stater. Vi startet opp i Missouri, svinget så vidt innom Kansas før vi kom inn i jordbruksstaten Oklahoma.

Første stopp i dag var på den nedlagte bensinstasjonen til Gary Turner i Paris Springs. En pussig gammel skrue som nå lever av turistene som kommer innom. Mannen er godt oppe i årene, men har et svært godt til yngre utgaver av det motsatte kjønn.

Før vi tok helt farvel med Missouri måtte vi innom hillbilly-baren Bernies i Avilla. En skikkelig brun bule hvor ingen bryr seg om røykeloven.

Det var i den lille byen Galena vi fant bilen som har stått modell for Disneys og Pixar. Her ble vi møtt av en liten og tett dame med stemmebåndene inntakt. Hun går under navnet Melma Mouth. Et klengenavn man lett forstår hvorfor hun har fått.

Lunsjen ble fortært i, noe du sikkert aldrig ville gjettet, et museum. Museet og butikken Vintage Iron Museum ligger i byen Miami (nei ikke den i Florida) i Oklahoma. Med burgere og pølser i magen kunne vi fortsette. Dagens etappe ble på cirka 40 mil.

I dag har det vært varmt, opp mot 40 grader på det varmeste. I skrivende stund er klokken rundt 22, og det er fremdeles veldig varmt. Meterologene melder enda varmere i morgen. En utfordring når deltakerne må stå stille.

Etter lunsj ble det en litet tur ut på Intarstate 44 for å svelge noen mil, før vi til slutt fant hotellet i Stroud. En liten by hvor det egentlig ikke skjer noe særlig.

stroud-4-edit  stroud-54-edit  stroud-46-edit  stroud-35-edit stroud-33-edit  stroud-24-edit  stroud-11-edit  stroud-5-edit