Indianere og mormonere

Alberquerque – Gallup New Mexico

I dag har vi vært innom to indianerreservat. Det første heter Actoma Sky City. Her fikk vi en guidet tur hvor vi besøkte en landsby med en kirke.

gallup-38-edit

I kirken og gravplassen utenfor er det ikke lov til å ta bilder eller filme, men i landsbyen kan man fotografere hvis man har fototillatelse.

Videre kjørte vi innom en liten mormonerlandsby som heter Ramah. Her finnes en lite museum som forteller oss om hvordan mormonerne jobbet, og hvordan de fortsatt jobber, med å kristne indianerne.Vi var i denne byen også innom Stage Coach Cafe hvor vi ble servert kake og kaffe som faktisk smaker kaffe. Amerikansk kaffe er ikke akkurat av den sterkeste sorten.

I indianerreservatet Zuma ble vi bedt hjem til en indianerfamilie som danset for oss. En forestilling hvor både store og små viste oss et hellig indianerrituale. I denne landsbyen er det stor arbeidsledighet og tidligere har stammen krevd at medlemmene må delta i faste ritualer. Derfor har få flyttet herfra. Den siste tiden har det blitt en åpning for å flytte ut. Veldig mange her har ikke jobb og lever på trygd, hvilket landsbyen bærer preg av.

gallup-2-edit gallup-26-edit gallup-33-edit gallup-38-edit gallup-43-edit gallup-51-edit gallup-60-edit

I morgen fortsetter ferden til Williams i Nevada. Følg med!