Norsk frokost i Seligmann

Williams, Arizona – Las Vegas, Nevada

Nå er omsider vi er kommet fram til Las Vegas og denne byen skal sjekkes ut på kveldstid. Men, som vanlig har veien hit vært spennende med mange opplevelser. 

lasvegas-85-edit

Fra Williams kjørte vi til den lille byen Seligman hvor vi møtte norskfødte Anne Lise Finnbråten fra Eidsvold. Hun kom til USA som 21 åring. Anne Lise skulle bare bo her i et år, men nå er hun  67. En utrolig tøff dame som møtte oss på en gammel poiltimotorsykkel. Her fikk vi servert forkost til live musikk. En kjempeopplevelse.

Den lille byen Seligman bor det kun rundt 600 mennesker. Likevel Kjøpte Anne Lise et motel med en Diner her for seks år siden. Hun har pusset opp stedet betraktlig. Noen av rommene man kan bo på er temarom. Vi fikk en titt på Harley-rommet som har burn-out merker på gulvet.

Vi forlot Anne Lise og hennes motel med egg bacon og god «norsk» kaffe i magen. Neste stopp ble en gammel nedlagt bensinstasjon, og stedet heter Hackberry. Her selges ikke bensin lengre, men stasjonen er nesten en lite museum å regne. Gamle biler og gjenstander preger minner om hva stedet en gang var. Innehavernen Thorsten er kledd som en cowboy, til og med med en pistol i beltet.

Fra Hackberry kjørte vi videre til Oatman. Dette er en gammel gruveby som dukket opp for litt over hundre år siden da det ble funnet gull i området. Oatman er en gammel gruvelandsby hvor eslene fremdeles går rundt i gatene. Stedet vi spiste lunsj på her er tappesert med en-dollar-sedler i tak og på vegger, et skue i seg selv. En vaskeekte cowboy underholdt oss mens lunsjen ble fortært.

Etter Oatman ble det Highway 40 til Hoverdam. Vi kjørte ned for å se på demningen, men dette ble en utrolig varm opplevelse da gradestokken viste 48 grader, og ikke et vindpust. Videre måtte vi sju mil til gjennom Nevada-ørkenen til Las Vegas. En svært varm opplevelse, men det ble heldigvis ikke mye kø på vei inn i byen. Vi skal være i byen fram til fredag, før vi fortsetter til LA.

lasvegas-132-edit lasvegas-127-edit lasvegas-4-edit lasvegas-124-edit lasvegas-122-edit lasvegas-103-edit lasvegas-90-edit copy lasvegas-86-edit copy lasvegas-85-edit lasvegas-79-edit lasvegas-75-edit lasvegas-30-edit lasvegas-23-edit lasvegas-4-edit