Alt er stort i Texas

Stroud Kansas – Amarillo Texas


På the Big Texan Steakhose er det mange som prøver seg, men må gi tapt. Hvis du greier å spise en 72 oz (2,2 kilo) stor biff, med tilbehør, på en time slipper du å betale regningen på 72 dollar. Mens vi spiste ver det to unge menn som måtte kaste inn håndkleet.

amarillo-30-edit_copy

Den største utfordringen i dag her vært varmen. Gradestokken har et par ganger vist 46 grader. Det vil si at vi har måttet kjøre kortere etapper for at deltakerne skal kunne få i seg nok væske. Ved starten på dagens etappe, i Stroud klokken 07.00, var temperaturen allerede oppe i 27 grader. Dagen i dag har vært en transportetappe med mange rette strekninger. Oklahoma var flatt, men nordre delen av Texas er om mulig enda flatere. Kikker men ut over landskapet kan man faktisk se krummingen i horisonten som minner oss på at jorden faktisk er rund.

Vi har i dag stoppet i Yukon, Elk City, Eric og Bug Range i Conway før vi omsider nådde Amarillo. Innlegget blir i dag kanskje ikke så utfyllende da middagen på Big Texan Steakhouse tok tid. Det ble mye og god mat, biff selvfølgelig. Da vi gikk til bords var det fremdeles stille og svært varmt, men da jeg forlot bordet og skulle gå til hotellrommet ble jeg advart av en politimann om å dekke til objektivet på kameraet på grunn av en sandstorm som har ankommet Amarillo mens satt til bords.

amarillo-6-edit amarillo-7-edit amarillo-9-edit amarillo-17-edit amarillo-21-edit amarillo-22-edit amarillo-23-edit amarillo-25-edit amarillo-30-edit_copy amarillo-30-edit amarillo-42-edit amarillo-43-edit