Turens lengste etappe

Springfield IL – Springfield MU

Dette er turens lengste etappe, 54 mil totalt. De 19 første gjorde vi unna på motorvei, da denne delen av Route 66 er i veldig dårlig forfatning. Vi forlot i dag staten Illinois og befinner oss nå i Missouri.

missuori-55-edit

Før vi kom oss inn på moderveien krysset vi Missisippi og vi fikk et glimt av St Luis fra motorveien. Etter transportetappen på Interstate 55 og 44 kom de etterlengtete fine svingete veiene. For det er ikke til å komme unna at det er mye rette strekninger i dette landet.

I dag har det vært fint vær og varmt, opp mot 36 på det aller varmeste. Likevel ser det ut til at deltakerne takler varmen bra.

På veien ble det tid til et besøk med guidet omvisning i Meramec Caverns. Noen fantastiske grotter inne i fjellet. Et sagn forteller at det var i disse grottene Jessie James og hans gjeng en gang gjemte seg og slapp unna lovens lange arm. Sagnet sier også at han og gjengen fant en utgang via en underjordisk elv som førte dem flere miles unna «hovedinngangen».

Over here er det meste stort og i Outpost Fanning finner vi selvsagt verdens største gyngestol. Dessverre går det ikke an å gynge eller klatre i den, men selvsagt finnes det rikelig med spin-off produkter, også her med Route 66 som tema.

Vi har akkurat vært innom biker-baren Elbow in. En sliten bar med et noe spesielt inventar. Taket i baren er blant annet dekorert med et ukjent antall BH-er og sedler. Denne baren er helt unik, noe man trolig ikke hadde funnet om man skulle tatt denne turen på egenhånd.

Neste stopp er Phillipsburg for en strekk, her finnes forresten en gigantisk godteributikk. Sju mil senere er vi omsider på hotellet. I kveld blir det pizza ved bassenget.  Ikke så ille måte å feire bursdagen på. Blir sikkert et par pils også tipper jeg.

missuori-4-edit  missuori-56-edit  missuori-55-edit  missuori-50-edit missuori-49-edit  missuori-45-edit  missuori-44-edit  missuori-37-edit