Kan Harley-Davidson hamle opp med konkurrentene i adventure-klassen?

19 januar får vi endelig se Harley-Davidsons nye adventure-MC, Pan America. Prototypen er vist på flere messer rundt om, men om ikke mange dagene lanseres denne digitalt for hele verden.

Ønsker du å telta i lanseringen klikk her

19. januar vil Harley-Davidson lansere Pan America og flere 21-modeller fra Milwaukee. Den fulle og endelige presentasjon av Pan America vil foregå den 22. februar.

Mange spørsmål

Harley Davidson LiveWire
Elektriske LiveWire har foreløpig ikke tatt av på det norske markedet, men det vitner om at produsenten ser fremover.

Spørsmålene rundt denne MC-en er mange. Hvor tung vil den være? Har den amerikanske produsenten greid å få ned tyngdepunktet på motorsykkelen som ser enorm ut på bildene? På bildene ser motorsykkelen høy ut. Hva med setehøyden? Vil den kunne kjøres av personer under 190? Det vi vet er at den vil ha en kraftig V-motor på 1250 kubikk som trolig er væskekjølt, med relativt mer trøkk en på de mer tradisjonelle modellene.

Har du hørt podcasten her på motor24.no?

Det er ikke til å stikke under en stol at Harley-Davidson har lagt noen tøffe år bak seg. I mange år har de solgt i bøtter og spann til den trofaste fansen, men fansen begynner å bli gammel. Skal Harley-Davidson leve i mange år fremover må de tenke lange tanker, hvilket det ser ut til at produsenten gjør. La oss bare håpe at det ikke er for sent.

Vilje til å tenke nytt

Med den elektiske LiveWire viste utviklingsavdelingen i Milwaukee at de er endringsvillige, og nå får vil altså en amerikansk stor motorsykkel som også skal kunne kjøres i ulendt terreng.

Selv om det er mange år siden jeg hadde Harley selv gleder jeg meg til premieren. Er den virkelig så stor som bildene gir inntrykk av?

Men, hvem er det som kommer til å kjøpe en adventure-motorsykkel fra Harley-Davidson? Kan den konkurrere med de mer etablerte produsentene av slike sykler som BMW, KTM, Yamaha, Ducati, Honda og Triumph? Er det norske markedet nytenkende nok til å ta sjansen å kjøpe en stor amerikaner til et slikt formål?